Herstellen na corona

Ben jij hersteld van corona maar ervaar je nog restklachten? Bezoek dan de osteopaat om hiervan af te komen. Wanneer je besmet bent geweest kun je daarna lang last houden van lichamelijke-, cognitieve- en emotionele klachten. Dat is vervelend. Ook kan het herstel lang duren. Osteopathie helpt bij het herstel van jouw lichamelijke restklachten. Zowel bij mensen die erg ziek zijn geweest als mensen die een mild beloop hebben gehad.

Maak online een afspraak
PUUR Osteopathie Alkmaar osteopaat

De osteopaat helpt jou met beter herstellen na corona

Veelvoorkomende restklachten

Na een besmetting met het coronavirus zien de osteopaten van PUUR Osteopathie regelmatig mensen die één of meerdere van de volgende lichamelijke restklachten behouden.

  • Pijn aan de borst of een beknellend gevoel op de borst
  • Benauwdheid / niet meer goed kunnen ademen
  • Hoofdpijn
  • Nek- en schouderklachten
  • Vermoeidheid, spierkracht en conditie afname
  • Verminderde concentratie
  • Hoesten
  • Veranderd ontlastingspatroon

Hoe helpt osteopathie?

Het coronavirus bindt zich aan de cellen in je longen. Hierdoor komt het je longweefsel binnen. Het virus roept een reactie van je immuunsysteem op en zorgt voor ophoping van vocht en afvalstoffen in de bindweefselvliezen van het ademhalingsstelsel. Deze worden hierdoor stug. Normaal gesproken verdwijnt deze stugheid van de bindweefselvliezen vanzelf als je het virus overwonnen hebt en herstel je goed. Bij sommige mensen is dit herstel echter niet vanzelfsprekend.

Omdat deze bindweefselvliezen (behalve om de longen) ook doorlopen langs de luchtwegen in de hals, kan het diverse klachten geven zoals pijn aan de borst of een beknellend gevoel op de borst, nekklachten, schouderklachten, hoofdpijn en benauwdheid. De osteopaat kan deze pijn en/of benauwdheid verminderen of verhelpen door het te behandelen met zachte manuele technieken.

De gevolgen van corona verschillen per persoon. Daarom start de osteopaat van PUUR Osteopathie met een onderzoek. Hieruit komt een persoonlijk behandelplan waarna de behandeling start. Er worden zachte manuele technieken uitgevoerd op onder andere de borstkas, schouders en nek. Dit heeft een vrijmakend effect op de bewegelijkheid van je ribben, wervelgewrichten, borstbeen en sleutelbeenderen. Ook het middenrif, de motor van je ademhaling, komt hierdoor vrij. Door het oplossen van de bewegingsbeperkingen zal de osteopaat de lichamelijke restklachten na het herstel van corona verminderen.

Ervaar je een mindere conditie? Onze partners van Dijkstra Fysiotherapie kunnen je daar goed bij helpen. Voor meer informatie kun je terecht op hun website: Herstellen na COVID-19 Het team van Dijkstra Fysiotherapie helpt je graag!

Meer weten over osteopathie bij herstel na corona?

Heb jij last van lichamelijke restklachten nadat je corona hebt gehad? En ben je benieuwd of osteopathie je kan helpen om van je klachten af te komen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en het maken van een afspraak!

Online afspraak maken