Huilbaby

Jullie hebben er enorm naar uitgekeken. De geboorte van jullie kindje. Alleen wat je ook doet, je kunt je kindje niet rustig krijgen. Troosten lijkt onmogelijk en dat daar kun je flink wanhopig van worden. De osteopaat kan jullie helpen wanneer je pasgeboren kindje overmatig veel huilt en ontroostbaar is.

Osteopaat met baby

Maak een afspraak

Onze osteopaten hebben veel ervaring met het behandelen van baby’s die veel huilen. We begrijpen de gevoeligheid van het babylichaam en helpen jullie graag! Maak eenvoudig online een afspraak bij PUUR Osteopathie.

Hebben we online geen plek of moeten jullie lang wachten? Neem dan telefonisch contact met ons op. Baby’s en kinderen hebben altijd voorrang en bij een uitvaller zullen we indien gewenst contact met jullie opnemen om de afspraak te vervroegen.

Meer over huilbaby’s

Huilt jouw kindje minimaal gedurende 3 weken, zo’n 3 dagen per week en 3 uur per dag? Dan heb je waarschijnlijk een huilbaby. Maar ook baby’s die niet voldoen aan deze definitie en toch veel huilen, kunnen je als ouder tot wanhoop drijven.

Het is niet erg dat je als ouder soms even niet meer weet waarom je kind onrustig is en huilt. De signalen die het kindje geeft kunnen tegenstrijdig zijn. Je vraagt je af of het aandacht wil of niet? Of het wil slapen of eten? Het kindje kan heel actief en (over)beweeglijk zijn tijdens de dag, maar heel weinig slapen in de nacht. Soms kunnen kindjes schrikken als je vanuit een onverwachte hoek het wilt oppakken. Ook kan spelen en aandacht geven lastig zijn, want het lijkt wel alsof je kindje niet wil en heel snel afgeleid is.

Herken je jouw kindje hierin? En vraag je je af of zoveel huilen wel goed is? Dan kan het zijn dat jouw kindje een huilbaby is.

De oorzaken van een onrustige baby die slecht slaapt, zijn te verdelen in lichamelijke oorzaken en omgevingsfactoren.

Lichamelijke factoren

  •  De bevalling: Hoe is jouw kindje ter wereld gekomen? Met een tangverlossing? Of via een keizersnede? Is het te vroeg te geboren of ver na de uitgerekende datum? Had het de navelstreng om de nek? Verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat jouw kindje veel huilt en geen rust of troost kan vinden. Een bevalling is ook voor een baby een hele opgave en ervaring. Het lichaampje wordt in het geboortekanaal in elkaar gedrukt. Dit kan bewegingsverlies van schedel, nek, rug en schouders tot gevolg hebben. Deze ongemakken kunnen zorgen voor een huilbaby.
  • Prikkelbare darmen: kleine kinderen kunnen al prikkelbare darmen hebben met een onregelmatige stoelgang. Dit kan voor een haard buikje zorgen. Dit pijnlijk ongemak zorgt dat jullie kindje veel huilt.
  • Stijf lichaam: een lichaam, ook dat van een baby, moet kunnen bewegen. Zodra beweging lastiger of zelfs onmogelijk is, geeft dat ongemak. Het lichaampje van een huilbaby is veelal stijf. Strekken van de gewrichten en de foetushouding zal het kindje vermijden. Gevolg is dat het een voorkeurshouding aanneemt, waar het moeilijk uit te krijgen is.

Omgevingsfactoren

  • Overprikkeling: een veel voorkomende oorzaak is overprikkeling. Van ongemak tijdens de bevalling tot te veel prikkels in huis (licht, geluid, geuren, temperatuur, drukte).
  • Stress van de moeder: een bevalling kan stressvol zijn voor de moeder. Hierdoor kan de baby makkelijker het stresshormoon cortisol aanmaken. Een baby kan de emoties (en de stress) van de moeder ervaren, maar kan er niets mee.

Hoe kan osteopathie helpen?

Osteopathie is een zachte benadering die gericht is op het herstellen van de balans in het lichaam.

Een osteopaat kan op verschillende manieren te werk gaan bij het behandelen van huilbaby’s, namelijk met/door:

  • Zachte manuele technieken om spanningen op te zoeken aan wervels en organen
  • Stimuleren van het rustgevende systeem

Wat is de duur van de behandeling?

In slechts 3 behandelingen slapen jij en je baby al een stuk beter.

Osteopathie kan ook goed helpen bij o.a. refluxklachten en wanneer er sprake is van een voorkeurshouding..

PUUR Osteopathie Baby Reflux

Meer weten over osteopathie bij overmatig huilen?

Plan vandaag nog, snel en eenvoudig online, een afspraak in voor je baby bij PUUR Osteopathie. Heb je een inhoudelijk vraag? Stuur ons dan een e-mail.

Hi mama,
hoe gaat het nu met jou?

Jij hoort misschien ook vaak: ‘Happy baby, happy mom!’ Maar om goed voor je kindje te kunnen zorgen is het belangrijk je eigen gezondheid niet te vergeten! Wij zijn er om ook jouw welzijn na de bevalling te ondersteunen.