Is jouw baby een huilbaby?

Jullie hebben er enorm naar uitgezien. De geboorte van jullie kindje. Alleen wat je ook doet, je kunt je eigen kindje niet rustig krijgen. Troosten lijkt onmogelijk en dat frustreert jullie als ouders. Je vraagt je af wat je kindje nu wil? Wil het nu aandacht of niet? Wil het slapen of eten? De signalen zijn tegenstrijdig.

Jullie begrijpen niet meer wat je eigen kindje wil. Hoewel de baby heel actief en (over)beweeglijk is, slaapt het heel weinig. Als je vanuit een onverwachte hoek je kindje wilt oppakken, schrikt het heel snel. Spelen en aandacht geven is lastig, want het lijkt wel alsof je kindje niet wil en heel snel afgeleid is.

Herken je jouw kindje hierin? En vraag je je af of zoveel huilen wel goed is? Dan kan het zijn dat jouw kindje een huilbaby is.

Hier vind je informatie over de huilbaby en beantwoorden wij de volgende vragen:

Huilt jouw kindje minimaal 3 weken3 dagen per week en 3 uur per dag, dan heb je waarschijnlijk een huilbaby. Maar ook baby’s die niet voldoen aan deze definitie en toch veel huilen, kunnen je als ouder tot wanhoop drijven.

De bevalling zelf kan ook een oorzaak zijn. Hoe is jouw kindje ter wereld gekomen? Met een tangverlossing? Of via een keizersnede? Is het te vroeg te geboren? Had het de navelstreng om de nek? Verschillende oorzaken die ervoor zorgen dat jouw kindje veel huilt en geen rust of troost kan vinden. Een bevalling is ook voor een baby een hele opgave en ervaring. Het lichaampje wordt in het geboortekanaal in elkaar gedrukt. Dit kan bewegingsverlies van schedel, nek, rug en schouders tot gevolg hebben.

Een veel voorkomende oorzaak is overprikkeling. Van ongemak tijdens de bevalling tot te veel prikkels in huis (licht, geluid, geuren, temperatuur, drukte).

Maar ook prikkelbare darmen kunnen de boosdoener zijn. Je kindje heeft dan een onregelmatige stoelgang, wat voor een hard buikje zorgt.

Stress van de moeder tijdens de zwangerschap kan ervoor zorgen dat een baby gemakkelijker het stresshormoon cortisol aanmaakt. Een baby heeft de emoties (en de stress) van de moeder ervaren, maar kan er niets mee.

Een lichaam, ook dat van een baby, moet kunnen bewegen. Zodra beweging lastiger of zelfs onmogelijk is, geeft dat ongemak. Het lichaampje van een huilbaby is veelal stijf. Strekken van de gewrichten en de foetushouding zal het kindje vermijden. Gevolg is dat het een voorkeurshouding aanneemt, waar het moeilijk uit te krijgen is.

De osteopaat behandelt de regio’s met de meeste spanning; de schedel, nek, rug en de eventuele overprikkelde darmen. Zo wordt de baby rustig en het zenuwsysteem minder overprikkelt. Ouders krijgen tips en adviezen, ook ten aanzien van een voorkeurshouding.

Wat is de duur van de behandeling?

3 behandelingen zorgen bij 90% van de baby’s voor meer rust, minder huilen en beter slapen.

Wil je zelf ervaren of osteopathie het huilen van jullie kindje kan verminderen?

Bel ons 072 – 5610077
Behandeling osteopathie bij baby's en kinderen kan helpen om ongemakken te verminderen
Maak afspraak