Bekkenklachten

Pijn in je bekken kan je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Het bekken is een gevoelige plek bij veel mensen als het gaat om stress. Echter, ook een verkeerde houding of het opvangen van andere klachten aan bijvoorbeeld de benen, kan een vervelende pijn rondom het bekken veroorzaken.

Bekkenklachten (en lage rugpijn) zijn één van de meest voorkomende problemen waarvoor mensen naar een osteopaat gaan. Osteopathie kijkt namelijk verder dan de symptomen en gaat op zoek naar de dieperliggende oorzaak van de klachten. Hierdoor kan osteopathie veel betekenen voor mensen met aanhoudende klachten zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak, zoals bij lage rugpijn en bekkenklachten.

PUUR Osteopathie osteopaat behandelt rug en bekkenklachten

Wat zijn mogelijke oorzaken van bekkenklachten?

Er is een wisselwerking tussen de lage rug, het bekken, het heiligbeen en de benen. Wanneer u bewegingsverlies heeft in het ene gewricht, dan vangt een ander gewricht dat altijd op. Klachten kunnen dan ontstaan, omdat bijvoorbeeld het bekken niet helemaal recht staat.

Na een val, stoot of botsing kunnen ook rug- of bekkenklachten ontstaan. Bij klachten is het altijd goed om na te gaan wat er in de dagen daarvoor is gebeurd.

Tijdens de zwangerschap of na de bevalling kunnen ook bekkenklachten ontstaan. Het bekken ‘verweekt’, zodat de baby de ruimte krijgt om naar buiten te komen. Het kan zijn dat de gewrichten en gewrichtsbanden te rekbaar zijn geworden met overbelasting van banden en spieren rond het bekken als gevolg.

Een hernia is ook een belangrijke oorzaak van lage rugklachten.

Hoe kan osteopathie helpen?

De osteopaat maakt de onderrug en het bekken vrij van de beïnvloedende factoren. Daardoor kan het bewegingsverlies herstellen en neemt je mobiliteit toe en de pijnklachten af.

Tijdens de eerste behandeling stelt de osteopaat de diagnose vast aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Aan de hand van deze bevindingen stelt de osteopaat een behandelplan op en worden de vervolgafspraken ingepland.

PUUR Osteopathie werkt ook vaak samen met de therapeuten van Rugkliniek Alkmaar. Als het nodig is, kijkt een multidisciplinair team naar je klachten.

Meer weten over osteopathie bij bekkenklachten?

Neem contact met ons op. We helpen je graag en kunnen indien gewenst gelijk een afspraak inplannen.