Reflux bij baby’s

Iedere baby spuugt en geeft wel eens voeding terug. Iets te veel gedronken, geen boertje gelaten of na de voeding te snel te beweeglijk geweest…

Echter, spuugt jouw baby veel? Geeft het meer over dan jij normaal vindt? Dan is het tijd om te onderzoeken wat er aan de hand is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw kindje de verkeerde voeding krijgt of juist te veel voeding binnenkrijgt. Is dit niet het geval? Dan kan je kindje last hebben van reflux.

PUUR Osteopathie Baby Reflux

Maak een afspraak

Onze osteopaten hebben veel ervaring met het behandelen van reflux. We begrijpen de gevoeligheid van het babylichaam en helpen jullie graag! Maak eenvoudig online een afspraak bij PUUR Osteopathie.

Hebben we online geen plek of moeten jullie lang wachten? Neem dan telefonisch contact met ons op. Baby’s en kinderen hebben altijd voorrang en bij een uitvaller zullen we indien gewenst contact met jullie opnemen om de afspraak te vervroegen.

Meer over reflux bij baby’s

Reflux is het terugstromen van maaginhoud in de slokdarm. De maagingang sluit dan niet goed en blijft openstaan.

De maaginhoud kan daardoor terug komen in de slokdarm en dat leidt bij reflux tot het terugstromen van de voeding in de mond. Bij ‘verborgen reflux’ komt de maaginhoud ook omhoog, maar zakt weer terug. Deze baby’s slikken veel en hebben vaak last van de hik.

Spuugt jouw kindje veel, een paar keer per dag en meer dan een mondje vol, neem dan contact op.

Bij baby’s komt reflux voor met het teruggeven van voeding. Uw kindje kan dan onrustig zijn en meer huilen dan normaal. Meer huilen hoeft niet te wijzen op een huilbaby, maar kan dus ook met reflux te maken hebben.

Jouw kindje kan zuur ruiken en een slechte adem hebben. Merk je dit bij jouw kindje, neem dan contact op.

Reflux veroorzaakt ook klachten aan de luchtwegen. Het kan zijn dat jouw kindje meer hoest en/of problemen heeft met de ademhaling.

Jij kent je kindje het beste. Kijk naar jouw kindje en hoe het reageert op jou en jouw partner, maar ook op voeding.

De belangrijkste oorzaak van reflux is het niet goed sluiten van de maagklep. Kinderen die te vroeg geboren zijn, hebben er vaker last van.

Ook kan het voorkomen dat er door darmklachten spanning op de maagklep komt, waardoor deze niet goed sluit.

Zelfs een voorkeurshouding kan spanning op de slokdarm veroorzaken en reflux geven.

Hoe kan osteopathie helpen?

Osteopathie is een zachte benadering die gericht is op het herstellen van de balans in het lichaam.

Onze osteopaten voeren zorgvuldig onderzoek uit om de specifieke oorzaak van de klachten te identificeren. Met behulp van zachte manuele technieken herstellen we de balans in het lichaam en maken we omliggende organen vrij. Daarnaast lopen we de betrokken zenuwen na, waaronder de zenuw die de maagklep aanstuurt en zorgen dat de maagklep beter sluit. Door alle mobiliteit te verbeteren en eventuele spanningen te verminderen, kunnen we effectief bijdragen aan het verlichten van reflux.

Na 3 -5 behandelingen zijn de meeste klachten verholpen. Het spugen neemt bij 80% van de baby’s af.

PUUR Osteopathie Baby Reflux

Meer weten over osteopathie bij reflux?

Plan vandaag nog, snel en eenvoudig online, een afspraak in voor je baby bij PUUR Osteopathie. Heb je een inhoudelijk vraag? Stuur ons dan een e-mail.