Slecht slapende baby

Je bent inmiddels ten einde raad en mist zelf ook de nodige uren slaap. Een baby die niet doorslaapt kan erg vervelend zijn. Voor de baby en voor jezelf.

Wist je dat een onrustig slapende baby met 3 osteopathie behandelingen vaak al rustiger slaapt?

PUUR Osteopathie Baby Reflux

Maak een afspraak

Onze osteopaten hebben veel ervaring met het behandelen van baby’s die slecht slapen. We begrijpen de gevoeligheid van het babylichaam en helpen jullie graag! Maak eenvoudig online een afspraak bij PUUR Osteopathie.

Hebben we online geen plek of moeten jullie lang wachten? Neem dan telefonisch contact met ons op. Baby’s en kinderen hebben altijd voorrang en bij een uitvaller zullen we indien gewenst contact met jullie opnemen om de afspraak te vervroegen.

Meer over slecht slapen

Een onrustige baby herken je aan een aantal zaken. Het kan zijn dat de baby zichzelf wakker maakt door het zwaaien met de armpjes en handjes. Door een droom of een ongecontroleerde reflex bewegen de armpjes en handjes waar jouw kindje wakker van wordt.

Een baby kan ook huilen in zijn slaap of overdag absoluut niet willen slapen. Het kan ook zijn dat de baby niet op de rug wil slapen en op de rug juist slechter slaapt dan in een andere houding.

Jouw onrustige baby slaapt het liefst en het beste bij jou of je partner. Soms lijkt het alsof dat de enige manier is om je baby rustig te krijgen. Maar zodra je jouw kindje in het eigen bedje legt, wordt het wakker of ligt het onrustiger. Dit kan komen omdat de baby 9 maanden lang gewend is aan het veilige ingebakerde gevoel bij de moeder in de buik met geluiden van een rustgevende hartslag en warmte.

Wat zijn de mogelijke oorzaken?

De oorzaken van een onrustige baby die slecht slaapt, zijn te verdelen in lichamelijke oorzaken en omgevingsfactoren.

Een lichamelijk ongemak kan de klachten veroorzaken, zoals:

  • Darmklachten
  • Verborgen reflux
  • Mobiliteitsverlies door blokkade van de nekwervels

Ook de omgeving kan van invloed zijn op de onrust:

  • De baby vangt te veel prikkels op uit de omgeving, waardoor jouw kindje oververmoeid raakt.
  • Er is geen geen regelmaat.

Hoe kan osteopathie helpen?

Osteopathie is een zachte benadering die gericht is op het herstellen van de balans in het lichaam.

  • Zachte manuele technieken om spanningen op te zoeken aan wervels en organen
  • Stimuleren van het rustgevende systeem

In slechts 3 behandelingen slapen jij en je baby meestal al een stuk beter.

PUUR Osteopathie Baby Reflux

Meer weten over osteopathie wanneer je baby moeite heeft met slapen?

Plan vandaag nog, snel en eenvoudig online, een afspraak in voor je baby bij PUUR Osteopathie. Heb je een inhoudelijk vraag? Stuur ons dan een e-mail.

Hi mama,
hoe gaat het nu met jou?

Jij hoort misschien ook vaak: ‘Happy baby, happy mom!’ Maar om goed voor je kindje te kunnen zorgen is het belangrijk je eigen gezondheid niet te vergeten! Wij zijn er om ook jouw welzijn na de bevalling te ondersteunen.