Lage rugpijn die maar niet over gaat

Je hebt last van je rug en hebt al tal van behandelingen gehad van bijvoorbeeld de fysiotherapeut. Thuis heb je je oefeningen keurig gedaan… Maar de rugklachten blijven bestaan. Dat is hartstikke vervelend.

Wist je dat lage rugklachten veroorzaakt kunnen worden door het niet optimaal functioneren van de organen in je buik? Een osteopaat is opgeleid om relaties te kunnen leggen tussen spieren, gewrichten en het functioneren van organen. Oftewel: een osteopaat kijkt verder dan alleen je rug en kan wellicht een oorzaak vinden van jouw rugklachten, waar je zelf niet aan gedacht hebt.

PUUR Osteopathie osteopaat behandelt rug en bekkenklachten

Hoe kunnen organen zorgen voor rugklachten?

De rug heeft een aantal belangrijke functies voor ons lichaam. Zo zorgt onze rug voor:

  • Bescherming: van ons ruggenmerg en borstkast organen (samen met de ribben);
  • Demping als een soort schokbreker (door de tussenwervelschijven);
  • Het dragen van het lichaamsgewicht;
  • Het kunnen bewegen zoals buigen, strekken, draaien;
  • Maar ook… als ophangsysteem van vrijwel alle inwendige organen.

Onze organen moeten op zijn plaats blijven zitten tijdens het lopen, springen en rennen. Om deze reden zitten onze organen met vliezen vast aan de rug en borstkas. Onder normale omstandigheden kan de rug en kunnen de organen ongestoord een beetje bewegen ten opzichte van elkaar. Als dit niet (goed) gaat door bijvoorbeeld verstoppingen, verklevingen, opgeblazen zijn en/of ontstekingen in de buik, kan dit extra trekkracht aan de rug geven. Als dit te veel verstorend is voor de rug, gaat het lichaam spierspanning gebruiken om dit op te vangen. Hierdoor kunnen rugklachten ontstaan of in stand gehouden worden.

Een osteopaat kan goed beoordelen of jouw rugklachten het gevolg zijn van bijvoorbeeld je buikorganen.

Hoe kan osteopathie helpen?

Tijdens de behandeling is er aandacht voor de rug, maar juist ook voor het optimaal laten functioneren van de organen. Zo hopen de osteopaten de ontbrekende schakel te vinden om jou van je rugklachten af te helpen. Door middel van fysieke mobilisaties en zachte manipulaties zorgt de osteopaat voor de juiste omstandigheden voor het herstel van de buik en rug.

Meer weten over osteopathie bij lage rugpijn?

Wil je weten of jouw buik een oorzaak is voor je (aanhoudende) rugklachten?  Neem contact met ons op. We helpen je graag en kunnen indien gewenst gelijk een afspraak inplannen.