Wat is Osteopathie?

Soms ervaren we klachten of pijn zonder duidelijke oorzaak. Dit betekent niet dat we er niks aan kunnen doen, maar dat we soms iets verder moeten zoeken naar de oorzaak. Dit is precies wat een osteopaat doet. Zij kijken namelijk naar het lichaam als geheel. De plaats waar de klacht wordt ervaren, kan afwijken van de bron van de klacht. Zo kunnen ook klachten waar u al langer last van heeft, of die steeds terugkomen, verholpen worden.

Osteopathie is een officieel erkende discipline in de gezondheidszorg.

Uitgaan van het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Ons lichaam zit geweldig slim in elkaar. Wanneer u bijvoorbeeld een wondje heeft zal dit vaak ‘vanzelf’ genezen. Hiervoor is het wel belangrijk dat de omstandigheden goed zijn. Niettemin heeft een herstelproces soms wat hulp nodig. De osteopaat gaat uit van het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. Hij zorgt ervoor dat weefsel goed beweeglijk en doorbloed is. Zo krijgen ziektes, ontstekingen of overbelasting in uw lichaam namelijk geen kans.

Door middel van fysieke mobilisaties en manipulaties zorgt de osteopaat voor de juiste omstandigheden. Daarvoor moeten uw zenuwstelsel, houdings- en bewegingsapparaat (spieren, botten, gewrichten, bindweefsel) en het orgaanstelsel optimaal kunnen bewegen.

PUUR Osteopathie helpt het lichamelijk functioneren te verbeteren van personen in alle leeftijden en met een breed scala aan lichamelijke klachten. Wij zijn gespecialiseerd in kaak-, rug-, bekken,- en sportklachten.

“Ik was al bij de fysiotherapeut en het ziekenhuis geweest vanwege een heupblessure door intensieve roeitrainingen, maar mijn klachten namen niet af. Na zes behandelingen bij PUUR Osteopathie kan ik weer pijnvrij sporten.”

Annelies

Wilt u zelf ervaren of osteopathie uw klachten kan verminderen?

Maak een afspraak
Maak een afspraak