Wat is Osteopathie?

Ons lichaam zit geweldig slim in elkaar. Wanneer je bijvoorbeeld een wondje hebt zal dit meestal ‘vanzelf’ genezen. Hiervoor is het wel belangrijk dat de omstandigheden goed zijn. Soms heeft een herstelproces wat hulp nodig. De osteopaat gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam en helpt bij het creëren van de juiste omstandigheden voor herstel. Hij zorgt ervoor dat de weefsels die in relatie staan tot de klacht goed beweeglijk en doorbloed zijn. Zo kunnen ook klachten waar je al langer last van hebt, of die steeds terugkomen, verholpen worden. Osteopathie is een officieel erkende discipline in de gezondheidszorg.

Hoe werkt een osteopaat?

Door middel van fysieke mobilisaties en zachte manipulaties zorgt de osteopaat voor de juiste omstandigheden. Dit zorgt ervoor dat je zenuwstelsel, houdings- en bewegingsapparaat (spieren, botten, gewrichten, bindweefsel) en het orgaanstelsel weer optimaal kunnen bewegen. Onze branchevereniging NVO maakte er een mooie video over.

Korte video over ‘Hoe werkt een osteopaat’ van NVO

Kan osteopathie mij helpen?

  • Rug- of bekkenklachten?
  • Maag-, darm of andere buikklachten?
  • Last van hoofdpijn, migraine, kaakklachten of tinnitus?
  • Ervaar je klachten tijdens je zwangerschap?

Blijf niet langer doorlopen met je klachten, maar kom in beweging. PUUR Osteopathie helpt het lichamelijk functioneren te verbeteren van personen in alle leeftijden en met een breed scala aan lichamelijke klachten.